Старонкі тэмы:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >
Off topic: Spam-ul telefonic şi nu numai
Аўтар тэмы: Ovidiu Martin Jurj
Mihai Badea (X)
Mihai Badea (X)  Identity Verified
Люксембург
англійская → румынская
+ ...
Spam prin fax Feb 23, 2006

La 5:20 dimineaţa ... E o editură cu profil economic care face un marketing foarte agresiv. M-am abonat la o revistă de-a lor şi cred că mi-am trecut pe formular numărul de fax. Să-mi fie învăţătură de minte!

Maria Diaconu
Maria Diaconu  Identity Verified
Румынія
Local time: 19:54
англійская → румынская
Spam la 5 dimineaţa? Feb 23, 2006

Mihai Badea wrote:

La 5:20 dimineaţa ... E o editură cu profil economic care face un marketing foarte agresiv.

Nu-mi vine să cred că s-a trezit cineva la ora asta ca să facă spam Sau se poate trimite şi automat?
Bănuiesc că este aceeaşi editură care pe mine m-a stresat cu scrisorile şi la telefon, noroc că n-am fax. E bine de ştiut, când o să am, nu o să dau numărul, mulţumesc pentru avertizare!

Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
Румынія
нямецкая → румынская
+ ...
ПАЧЫНАЛЬНІК ТЭМЫ
La ce bun? Feb 23, 2006

Maria Diaconu wrote:

... noroc că n-am fax. E bine de ştiut, când o să am, nu o să dau numărul, mulţumesc pentru avertizare!

La ce bun să-ţi iei fax? Nu se merită. Nici eu nu am, dar nici nu am de gând să-mi iau, că nu-i văd utilitatea concretă. Documentele trimise prin fax sunt mult mai nasol lizibile decât cele trimise ca attachment prin e-mail. Plus că, vorba lui Mihai, te mai şi spămuieşte careva şi prin fax, de parcă restul metodelor de spămuire nu sunt şi aşa destule! Şi la 5 dimineaţa, doamne fere!

[Edited at 2006-02-23 09:33]

Maria Diaconu
Румынія
англійская → румынская
Fax Feb 23, 2006

OvidiuKatz wrote:

La ce bun să-ţi iei fax? Nu se merită. Nici eu nu am, dar nici nu am de gând să-mi iau, că nu-i văd utilitatea concretă.

Mda, cam ai dreptate. Au fost situaţii când am avut mare nevoie de fax, totuşi am reuşit să-l înlocuiesc cu trimiterea prin e-mail a documentelor scanate. Mai greu este când o firmă vrea să-mi trimită documente prin fax şi nu are cum. Nu pot obliga oamenii să stea să scaneze la documente... Aşa că problema asta am rezolvat-o prin deplasare la firmă. Când este în acelaşi oraş. Când e distanţa prea mare... trebuie să renunţ la colaborare, dacă nu am fax. Există şi asemenea situaţii. Să zicem că pot să mă lipsesc de fax, deocamdată, că dacă era musai, chiar îmi luam unul.

[Edited at 2006-02-23 15:17]

Lucica Abil (X)
Lucica Abil (X)  Identity Verified
Румынія
італьянская → румынская
fax2mail Feb 23, 2006

Maria Diaconu wrote:

OvidiuKatz wrote:

La ce bun să-ţi iei fax? Nu se merită. Nici eu nu am, dar nici nu am de gând să-mi iau, că nu-i văd utilitatea concretă.

Mda, cam ai dreptate. Au fost situaţii cânt am avut mare nevoie de fax, totuşi am reuşit să-l înlocuiesc cu trimiterea prin e-mail a documentelor scanate. Mai greu este când o firmă vrea să-mi trimită documente prin fax şi nu are cum. Nu pot obliga oamenii să stea să scaneze la documente... Aşa că problema asta am rezolvat-o prin deplasare la firmă. Când este în acelaşi oraş. Când e distanţa prea mare... trebuie să renunţ la colaborare, dacă nu am fax. Există şi asemenea situaţii. Să zicem că pot să mă lipsesc de fax, deocamdată, că dacă era musai, chiar îmi luam unul.

Încearcă Fax2mail http://fax2mail.netconnect.ro/index.php (gratuit)
Nu pot spune dacă funcţionează bine, pentru că încă nu mi-a trimis nimeni faxuri şi nici timp nu am avut să-mi trimit singură. Dacă funcţionează, aş zice că este soluţia ideală.
Bogdan l-a semnalat http://www.proz.com/topic/41012 , poate ne spune el mai multe.

Nicolae Zarna
Nicolae Zarna  Identity Verified
Румынія
іспанская → румынская
+ ...
fax2mail Feb 23, 2006

Lucia Abil wrote:

Bogdan l-a semnalat http://www.proz.com/topic/41012 , poate ne spune el mai multe.

Deşi se adresează către Bogdan îndemnul, pot să spun că după ce Bogdan ne-a semnalat soluţia mi-am instalat softul şi până acum a funcţionat ireproşabil. Am primit cca. 20 de faxuri în luna februarie şi nimeni nu s-a plâns că ar fi avut probleme.

Există totuşi mici limitări:

- Nu se poate transmite (momentan) fax de pe reţeaua RDS (înţeleg că nu există o înţelegere între cele două reţele, peering zic unii mai citiţi)

- Unele echipamente de fax pot să nu fie compatibile cu softul furnizorului de la fax2fax.

Mie încă nu mi s-a întâmplat lucru acesta.

Trebuie totuşi acordată atenţie faxurilor ce conţin mai multe pagini, la prima vedere se primeşte o singură pagină, celelalte fiind într-un fel, miraculos pentru mine, încapsulate sau ascunse în spatele primei pagini. Dar cu puţină încăpăţânare se pot tipări toate paginile. Eu prima dată m-am certat cu un client care susţinea sus şi tare că mi-a trimis mai multe pagini. După ce mi-a trimis câte o pagină pe rând am putut descoperi că de fapt iniţial el avusese dreptate.

Un alt mare avantaj este acela că poţi să dai numărul de telefon fără teamă că un client din SUA te sună la mijlocul nopţii să dea la tradus o pagină care îi este utilă peste trei zile.

(Eu oricât încerc nu reuşesc să îmi conving faxul convenţional să nu mai sune noaptea )

Nicolae

lucca
lucca
Румынія
англійская → румынская
Fax Feb 23, 2006

Şi eu înclin să cred că un fax separat nu este necesar decât rar. Un timp am folosit un program gratuit (nu mai ştiu cum se chema, dar era destul de cunoscut) pt. trimis faxuri prin telefon, cu un fax-modem. Mergea bine dar lent şi, pentru că îl foloseam rar, trebuia să fiu mereu atent la help.
Dacă cineva se gândeşte să-şi ia un multifuncţional, e bine să aleagă o variantă cu fax, costul includerii acestuia (sub aprox. 2 milioane) fiind mult mai mic decât al unuia sep
... See more
Şi eu înclin să cred că un fax separat nu este necesar decât rar. Un timp am folosit un program gratuit (nu mai ştiu cum se chema, dar era destul de cunoscut) pt. trimis faxuri prin telefon, cu un fax-modem. Mergea bine dar lent şi, pentru că îl foloseam rar, trebuia să fiu mereu atent la help.
Dacă cineva se gândeşte să-şi ia un multifuncţional, e bine să aleagă o variantă cu fax, costul includerii acestuia (sub aprox. 2 milioane) fiind mult mai mic decât al unuia separat.

[Edited at 2006-02-23 15:58]
Collapse

Maria Diaconu
Румынія
англійская → румынская
Spam util :) Mar 24, 2006

E prima dată când aprob spamul: mai nou, circulă un mesaj care conţine o listă cu modificările aduse în DOOM2 faţă de ortografia anterioară.
Adăugaţi la listă şi daţi-o mai departe

Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
Румынія
нямецкая → румынская
+ ...
ПАЧЫНАЛЬНІК ТЭМЫ
E de bine sau de rău? Mar 24, 2006

Maria Diaconu wrote:

E prima dată când aprob spamul: mai nou, circulă un mesaj care conţine o listă cu modificările aduse în DOOM2 faţă de ortografia anterioară.
Adăugaţi la listă şi daţi-o mai departe

Ei, pe ăsta încă nu l-am primit.

Dacă îl trimiţi, o să ai noroc?

Dar dacă nu îl trimiţi, păţeşti ceva rău?

Maria Diaconu
Румынія
англійская → румынская
Nici de bine, nici de rău Mar 24, 2006

OvidiuKatz wrote:

Dacă îl trimiţi, o să ai noroc?

Dar dacă nu îl trimiţi, păţeşti ceva rău?

Stai liniştit, e pur informativ, nu e cu blesteme...
Şi nici nu ai noroc dacă îl trimiţi
Cam aşa:
DOOM 1 DOOM 2
acciz - acciză
aragazuri - aragaze
chermesă - chermeză
conteiner - container

Şi lista continuă. Voi le ştiţi, aşa că nu le mai amintesc aici. Dar e util pentru cei care nu au habar de existenţa DOOM şi se miră că văd la televizor şi în ziare ortografia cu "niciun/nicio".

[Edited at 2006-03-25 11:23]

Maria Diaconu
Румынія
англійская → румынская
Sfârşit de săptămână... Apr 1, 2006

Şi la voi se înmulţesc spamurile prin e-mail la sfârşit de săptămână?
Sâmbăta şi duminica e nenorocire

Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
Румынія
нямецкая → румынская
+ ...
ПАЧЫНАЛЬНІК ТЭМЫ
Eu primesc alte belele ... Apr 2, 2006

... de un timp încoace spam cu poze. Adică mai nou nemernicii nu mai bagă text în corpul mesajului, ci o poză. Deci textul e băgat într-ul gif sau jpg care vine ca attachment, dar care apare de il vezi in corpul mesajului. Primesc o groază de de astea cu V1agra, C1allis, tot felul de alte meds de astea asemănătoare, p€nis enlargement, programe pirate şi luxury watches. Va trebui să îmi fac timp să îmi caut un alt antispam mai inteligent, care să le vadă şi pă astea şi ca... See more
... de un timp încoace spam cu poze. Adică mai nou nemernicii nu mai bagă text în corpul mesajului, ci o poză. Deci textul e băgat într-ul gif sau jpg care vine ca attachment, dar care apare de il vezi in corpul mesajului. Primesc o groază de de astea cu V1agra, C1allis, tot felul de alte meds de astea asemănătoare, p€nis enlargement, programe pirate şi luxury watches. Va trebui să îmi fac timp să îmi caut un alt antispam mai inteligent, care să le vadă şi pă astea şi care să meargă cu The Bat!, fiindcă la programul ăsta de mail nu vreau să renunţ, că e cel mai fain până acuma.Collapse

Maria Diaconu
Румынія
англійская → румынская
Blocare attachment Apr 2, 2006

OvidiuKatz wrote:

... de un timp încoace spam cu poze. Adică mai nou nemernicii nu mai bagă text în corpul mesajului, ci o poză. Deci textul e băgat într-ul gif sau jpg care vine ca attachment, dar care apare de il vezi in corpul mesajului.

Trebuie să fie undeva o opţiune să blochezi attachmenturile.
Nu am acum programul la îndemână, la serviciu folosesc Incredimail şi nu mai ştiu cum am făcut, că nu-mi deschide nici attachmenturile pe care vreau eu să le deschid. Oricum, cred că la 100 de spamuri primesc un mesaj serios.

Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
Румынія
нямецкая → румынская
+ ...
ПАЧЫНАЛЬНІК ТЭМЫ
Nu-i ăsta baiul Apr 2, 2006

Maria Diaconu wrote:

Trebuie să fie undeva o opţiune să blochezi attachmenturile.

Baiul e că eu nu vreau să blochez attachmenturile, că mie îmi vin mereu traduceri pe mail, ca attachmenturi. Dar antispamul le ştie, că adresele respective, ale birourilor de traduceri, sunt la mine în Adressbuch şi tot ce e în Adressbuch e automat lăsat să intre în Posteingang. Tot ce nu e în Adressbuch, e sortat în baza unor cuvinte-cheie pe care le-a găsit el şi le-a învăţat tot scanând spamuri, sau pe care i le-am dat eu în prealabil. Deci dacă antispamul găseşte în corpul unui mesaj asemenea cuvinte-cheie, bagă automat mesajul nu în folderul Posteingang, ci în Junk. Beleaua la mailurile astea cu poze e că textul nu e text propriu-zis, ci e integrat într-o poză, gif sau jpg, eu văd textul în corpul mesajului ca şi cum ar fi text normal, dar e poză. Antispamul nu îl detectează, fiindcă el nu ştie să citească decât text, iar în corpul mesajului nu e text, e doar poza respectivă, care e cu link, deci dacă dai click pe poză, ajungi la o pagină de web a spammerilor şi scammerilor ăstora. Dar antispamul nu vede poza, că nu ştie. Antispamul meu vede că mesajul e gol, că n-ar avea nimic în el, în corpul lui. Deci mi-ar trebui un program deştept care să îmi depisteze şi spamurile cu poze de astea cu link şi să bage tot mesajul în folderul Junk, să nu mai apară în mesaje primite.

Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
Румынія
нямецкая → румынская
+ ...
ПАЧЫНАЛЬНІК ТЭМЫ
Antispam deştept pt. The Bat! Apr 4, 2006

Am tot căutat, că nu se mai putea, şi până la urmă am găsit ceva: AntispamSniper for The Bat!

http://www.antispamsniper.com/thebat_plugin.html

Deocamdată abia l-am instalat de vreo 2 ore şi un pic, dar pare să fie super. E shareware 30 de zile, deci mai am încă destul timp să-l testez. Dar deja pare că m-a convins: spre deosebire de toate celelalte
... See more
Am tot căutat, că nu se mai putea, şi până la urmă am găsit ceva: AntispamSniper for The Bat!

http://www.antispamsniper.com/thebat_plugin.html

Deocamdată abia l-am instalat de vreo 2 ore şi un pic, dar pare să fie super. E shareware 30 de zile, deci mai am încă destul timp să-l testez. Dar deja pare că m-a convins: spre deosebire de toate celelalte antispamuri pt. The Bat! pe care le-am folosit până acuma, ăsta e singurul care ştie să detecteze spamurile cu poze! Mare minune, că mai nou astea sunt cele mai multe şi mai enervante; eu cel puţin primesc minim 30 zilnic, pe fiecare adresă de mail. Antispamul cel nou văd că mi-a băgat deja automat în junk folder 4 mesaje de astea într-un cont de mail şi 2 în celălalt, deci până acuma totul pare ok.
Collapse

Старонкі тэмы:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] >

Для гэтага форума няма адмысловага мадэратара.
З паведамленнямі пра парушэнні правілаў сайта або за дапамогай звяртайцеся да персаналу сайта ».

Spam-ul telefonic şi nu numai

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »